Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 5 oktober 2017

Oktober is Designmaand bij Kunstuur

Anish Kapoor | Peter Paul Rubens | Bart Hess
Naar de AVROTROS sitedonderdag 5 okt 2017  Bekijk de online versie
.
Designmaand in Kunstuur. Foto: Bart Hess
pixel
Vertigo (Anish Kapoor) 2008, collectie De Pont Museum. Fotograaf: Peter Cox.
 
Vanavond in Nu te Zien!: WeerZien in De Pont
 
Museum De Pont in Tilburg viert zijn 25-jarig bestaan met de expositie WeerZien, waarin bijzondere kunstwerken uit tentoonstellingen uit het verleden terugkomen. Met werk van onder andere Anish Kapoor, Marlene Dumas en Ai Weiwei.
Nu te Zien! | Vanavond, 21:45 uur | NPO2
 
Designmaand in Kunstuur!
 
Designmaand in Kunstuur!
 
Tijdens de hele maand oktober staat Kunstuur in het teken van de nieuwste ontwikkelingen én namen op het gebied van Design. In de eerste aflevering trapt Kunstuur af met portretten van de drie grote ontwerptalenten van nu: Christien Meindertsma, Dirk van der Kooij en Bart Hess.
Kunstuur | Zondag 8 oktober, 17:40 uur | NPO2
pixel
Leonora Carrington in Close Up
 
Close Up: Leonora Carrington - De vergeten surrealist

De Engelse Leonora Carrington zette zich als 19-jarige af tegen haar nouveau riche familie door te kiezen voor een kunstopleiding en een relatie met de surrealistische kunstenaar Max Ernst.

Close Up | Zondag 8 oktober, 19:15 uur | NPO2
pixel
Het geheim van de Meester College
 
Het geheim van de Meester college, kom naar de opnames!
 
Het geheim van de Meester-team tourt dit seizoen langs de theaters met reconstructies van de schilderijen van onder meer Van Gogh, Rembrandt en Rubens. Luister naar de kunstzinnige avonturen van het team en bekijk de reconstructies in het echt.
Meer informatie over Het geheim van de Meester College
 
Het geheim van de Meester - Peter Paul Rubens
 
Het geheim van de Meester: Peter Paul Rubens
 
In de zesde aflevering storten Jasper en zijn team zich op het werk Minerva overwint de onwetendheid van Rubens. Alleen is het op papier of op een houten paneel geschilderd? En wat is het verfrecept van de 'drogende olie' in Rubens verf?
Het geheim van de Meester | Dinsdag 10 oktober, 21:15 uur | NPO2
pixel
Altijd te Zien
 
Grayson Perry: Altijd te Zien!

Van wever en pottenbakker tot Turnerprizewinnaar van kleurrijke kunstwerken met vulgaire plaatjes en maatschappij-kritische boodschappen: wie is kunstenaar Grayson Perry? In het Bonnefantenmuseum in Maastricht is het ijzeren kistschip van Grayson Perry altijd te zien in de vaste collectie!

Bekijk de video
pixel
Close Up: Max Beckmann
 
Close Up: Max Beckmann - Transit Amsterdam
 
In 1937 ontvluchtte de Duitse kunstenaar Max Beckmann zijn vaderland, waar zijn werk als 'ontaarde kunst' werd gezien. Hij verbleef tien jaar in Amsterdam en schilderde zeer aangrijpende werken.
Close Up | Zaterdag 7 oktober, 10:25 uur | NPO1
 
Tussen Kunst en Kitsch vanuit Kasteel Groeneveld
 
Tussen Kunst en Kitsch vanuit Kasteel Groeneveld in Baarn
 
In Tussen Kunst en Kitsch taxeert expert Bas Hesselink een scheepsmodel, dat het kleine zusje is van een echt schip. Expert Fred Kats taxeert een lantaarnklokje en Marcel Brouwer een beeld van een knielende vrouw.
Tussen Kunst en Kitsch | Woensdag 11 oktober, 20:30 uur | NPO1
pixel
Jasper Krabbé in Het geheim van de Meester
 
Het geheim van de Meester met 't Puttertje gemist?

In schilderij 't Puttertje werden kleine deukjes ontdekt. Men denkt dat deze zijn ontstaan tijdens een grote explosie waarbij Fabritius zelf om het leven kwam. Hoe hebben Jasper en zijn team deze deukjes nagebootst?

Kijk Het geheim van de Meester terug
pixel