Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 3 oktober 2017

Schrijf je nu in voor de Cultuurdag VO!

3 oktober 2017
Afbeelding

Schrijf je nu in voor de Cultuurdag VO

Op donderdag 16 november 2017 is het zover. Dan gaan de deuren van de Rijtuigenloods in Amersfoort open voor de jaarlijkse Cultuurdag VO. Een dag speciaal voor CKV-, kunstvak- en geschiedenisdocenten in het voortgezet onderwijs én voor medewerkers educatie van cultu-rele instellingen die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen. Inschrijven kan vanaf nu.
Een dag vol actuele thema’s en met voor ieder wat wils: presentaties, workshops, netwerk-mogelijkheden en een levendige informatiemarkt. Met natuurlijk veel aandacht voor het nieuwe CKV havo/vwo.

Een kleine greep uit het programma:
  • Keynote spreker Monique Volman laat ons zien dat we veel kunnen leren van buitenschoolse programma’s. Vooral wanneer we persoonsvorming belangrijk vinden.
  • Sessies over het nieuwe CKV voor havo/vwo: Hoe laat je leerlingen onderzoek doen en wat kunnen culturele instellingen hierin betekenen.
  • Sessies over het examenprogramma en over de praktijk van de kunstvakken in het vmbo.
  • Update curriculum.nu. Hoe zit het met de ontwikkelteams, wat kunnen we verwachten en wat willen we hen meegeven?
  • Hoe actualiseer je een visie op cultuureducatie en op welke manier kan je gepersonaliseerd leren vormgeven?
Wil je je laten  inspireren en informeren door aansprekende trendsetters, vakgenoten en collega’s? Ga dan voor het complete programma en aanmeldformulier naar de website van het LKCA.
Afbeelding
De Cultuurdag VO komt tot stand in samenwerking met de VCPS die op 16 november ook  haar 10-jarig jubileum viert.