Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 11 oktober 2017

Wintertuin is nu De Nieuwe Oost, kaartverkoop Wintertuinfestival van start en veel meer nieuws!

Hoera! Het is officieel: wij zijn De Nieuwe Oost! Een onbegrensd productiehuis, wars van hokjes en dwars door disciplines. We blijven doen wat we al doen en de namen van onze projecten, festivals en boeken blijven intact, alleen de motor erachter is groter. En natuurlijk zijn er superveel nieuwe, toffe initiatieven op komst! Lees er alles over op www.denieuweoost.nl
KAARTVERKOOP WINTERTUINFESTIVAL 
Het programma van het Wintertuinfestival staat online en de kaartverkoop is van start! Van 22 t/m 26 november is het een en al literair feest in Nijmegen, met onder meer een college van Fresku, workshops, een Writer in Residence, de Avond van de grote beloftes, boekpresentaties en natuurlijk de grootse festivalavond, met onder meer Adriaan van Dis, Kamagurka en Franca Treur. Snel naar de festivalsite, dus! 
BUITEN ZINNEN
Samen met Bibliotheek Gelderland Zuid en Mensen Zeggen Dingen organiseren we op zaterdagavond 21 oktober Buiten Zinnen, een sliksplinter nieuw literair festival voor en door jongeren. Met onder meer Pepijn Lanen, Henk Van Straten, Yung Internet en talloze workshops, want: iedereen kan schrijven. 
Meer info & kaarten
SALON OVER ASIELVRAAGSTUK
Op woensdag 25 oktober is
Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, te gast tijden
s een salon rondom de voorstelling De aankomst van de Titanic (en andere heldendichten). Hij zal spreken over het asielvraagstuk en vluchtelingenopvang Heumensoord. Bruls opende in zijn gemeente het grootste vluchtelingencentrum van Nederland waar ruim 3000 vluchtelingen verbleven. Tot welke positieve  en negatieve reacties heeft dit geleid? Hoe kijkt hij hierop terug? Kennis van de voorstelling is niet nodig voor deze salon. Meer info & kaarten
12 oktober
Het Wilde Oosten
Odeon, Zwolle
19 oktober
Literaturjugend
Het literatuurhuis, Utrecht
20 oktober
Het Wilde Oosten
Concordia, Enschede
21 oktober
Het Wilde Oosten
Theater Bouwkunde, Deventer
21 oktober
Buiten Zinnen
Bibliotheek de Marienburg, Nijmegen
21 oktober - 29 oktober 
Q&A with the Grey, Heterdraad en Jante Wortel op DDW 2017
Dutch Design Week, Eindhoven
26 oktober
Wintertuinsessies: de boerenerfenis
Thiemeloods, Nijmegen
29 oktober
Start Het Verhalenhuis
Vitalis, Eindhoven
31 oktober
Literaturjugend
Ons kantoor, Nijmegen
SESSIE: DE BOERENERFENIS
Op 26 oktober presenteert Willem Claassen zijn literaire talkshow over de boerenerfenis. In de Thiemeloods spreekt hij met muzikant Broeder Dieleman en schrijvers Marieke Lucas Rijneveld en Leo Pleysier over de rol van de boerenachtergrond in hun teksten en muziek. Wat is de artistieke aantrekkingskracht van een jeugd tussen de weilanden? Een programma met interviews, muziek en voordrachten. Meer info & tickets
CELA NU IN NEDERLAND!
Na een succesvolle aftrap in Brussel is het zo ver: drie CELA-auteurs en een –literary professional zijn hun residentie en cursus Transmedia Storytelling begonnen in Nederland. Maud Vanhauwaert (BE), João Valente (PT), Roberto Osa (SP) en Calin Boto (RO) presenteren vrijdag 13 oktober om 14u het resultaat van hun twee weken in Nederland op ons kantoor (Wezenlaan 71). CELA wordt mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe Programme van de Europese Unie.  Meer info
VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Wil je wel naar het Wintertuinfestival maar zit je krap bij kas? Of lijkt het je leuk om het festival eens achter de schermen mee te maken en heb je een paar uurtjes over? Kom ons helpen als vrijwilliger! Bijvoorbeeld als boekverkoper, artiestenbegeleider of zaalwacht. Ook in aanloop naar het festival zoeken we vrijwilligers die ons willen helpen met de verspreiding van promomateriaal. Interesse? Leuk! Stuur een mailtje naar nicky@denieuweoost.nl. 
NIEUWE SCHRIJVER IN HUIS
Schrijfster Sytske van Koeveringe woont en werkt van 29 oktober tot 8 december in een appartement van Vitalis WoonZorg Groep De Horst/Kronehoef in Eindhoven. Zij is de nieuwe Schrijver in huis: ze zal tijdens haar verblijf in het verzorgingshuis onderzoek doen naar de tijdsbeleving in en buiten het huis, geïnspireerd op de bewoners. Ze doet verslag via de website www.schrijverinhuis.nl en het resultaat wordt samengebracht in een kleine uitgave.
ONZE SCHRIJVERS OP ODDSTREAM
Kunst, technologie en literatuur ontmoeten elkaar tijdens de Oddstream Exhibition in de Eusebiuskerk te Arnhem van 27 t/m 29 oktober. De elf aanwezige kunstwerken zijn gekoppeld aan elf van onze schrijvers. Hun verrassende associaties bij de werken zijn verzameld in een literaire audiotour. Met bijdragen van onder meer Lotte Lentes, Jelko Arts en Gerjon Gijsbers.
Lees verder
Samen met Generale Oost en Productiehuis Oost-Nederland vormt Wintertuin
De Nieuwe Oost productiehuis voor podiumkunsten, pop en literatuur
Copyright © Wintertuin, All rights reserved.


Twitter Facebook | Instagram | Blog | wintertuin.nl Afmelden voor nieuwsbrief


This email was sent to versvandedrukpers@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Nieuwe Oost · Rijnstraat 42 · Arnhem, CT 6811 EX · Netherlands