Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 12 oktober 2017

Zelf een vraag stellen aan Het geheim van de Meester-team?

Dutch Design | Marcel Wanders | Carel Willink | Shio Kusaka
Naar de AVROTROS sitedonderdag 12 okt 2017  Bekijk de online versie
.
Close Up Hart van Glas
pixel
Marcel Wanders en Lucas De Man
 
Kunstuur: Wat is er Dutch aan Dutch Design?
 
In Kunstuur zoekt presentator Lucas De Man tijdens de Salone del Mobile in Milaan een verklaring voor het internationale succes van Dutch Design. Wat is volgens topontwerpers Marcel Wanders en Maarten Baas typisch Nederlands aan Dutch Design? En waarom zijn Nederlandse ontwerpers zo geliefd?
Kunstuur | Zondag, 17:40 uur | NPO2
 
Shio Kusaka en Jonas Wood in Museum Voorlinden
 
Nu te Zien! Shio Kusaka en Jonas Wood
 
Museumdirecteur Ralph Keuning bezoekt de duo-tentoonstelling van een bijzonder echtpaar: de Japanse keramiste Shio Kusaka en de Amerikaanse schilder Jonas Wood. Ze wonen en werken in Los Angeles, maar hun werk is nu voor het eerst in Europa te zien bij Museum Voorlinden.
Nu te Zien! | Vanavond, 21:45 uur | NPO2
pixel
Het geheim van de Meester Carel Willink
 
Het geheim van de Meester: Carel Willink

Het team krijgt de unieke gelegenheid om wel héél dicht bij de meester in de buurt te komen. Het complete atelier van Carel Willink is namelijk nog intact. Om de zoektocht compleet te maken, krijgt het team toestemming om het originele werk te onderwerpen aan allerlei technisch onderzoek!

Het geheim van de Meester | Dinsdag, 21:15 uur | NPO2
pixel
Close Up: Hart van glas - Jeremy Maxwell Wintrebert
 
Close Up: Hart van glas - Jeremy Maxwell Wintrebert
 
Jeremy Maxwell Wintrebert werd verliefd op de kunst van het glasblazen toen hij als 19-jarige een glasatelier bezocht op een universiteit in de Verenigde Staten. Aan regisseur Jerome de Gerlach vertelt Maxwell hoe zijn passie voor het werken met glas hem redde van een diepe depressie na de vroegtijdige dood van zijn ouders.
Close Up | Zondag, 19:15 uur | NPO2
 
Altijd te Zien Swimming Pool Museum Voorlinden
 
Altijd te Zien: Swimming Pool in Museum Voorlinden
 
Een bezoek aan Museum Voorlinden is niet compleet zonder een selfie te maken in Swimming Pool van de Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich. De surreële Swimming Pool waarbij je 'droog' onder water kunt lopen en ademen is door hem bij de bouw van Museum Voorlinden in 2016 opnieuw ontworpen en is daar Altijd te Zien.
Bekijk de video
pixel
Opnames Het geheim van de Meester College
 
Zelf een vraag stellen aan Het geheim van de Meester-team?

Kom naar de opnames van Het geheim van de Meester College! Jasper en zijn team touren langs de Nederlandse theaters met de gereconstrueerde meesterwerken uit seizoen 1 en 2. Met verdiepende en exclusieve informatie vertellen ze hoe ze de meesterwerken tot leven hebben gebracht.

Meer weten over Het geheim van de Meester College
pixel
Tussen Kunst en Kitsch: Museum de Fundatie Zwolle
 
Tussen Kunst en Kitsch: Museum de Fundatie Zwolle
 
In Tussen Kunst en Kitsch vanuit Museum de Fundatie in Zwolle taxeert expert Titia Reuser een horloge uit een aparte design collectie van een klassiek juweliershuis. Expert Jaap Polak krijgt een Batak beeld onder ogen uit Noord Sumatra. Wat zouden deze objecten waard zijn?
Tussen Kunst en Kitsch | Woensdag, 20:30 uur | NPO1
 
Sidi El Karchi - Portret van een schilder
 
Sidi El Karchi - Portret van een schilder
 
Regisseur Jan Louter volgde de Nederlandse kunstenaar Sidi El Karchi in de intense periode na het overlijden van zijn moeder, met wie hij een sterke band had. In de film zien we Sidi afwisselend in zijn atelier in Sittard en op reis naar het zuiden van Marokko waar zijn moeder geboren en begraven is.
Close Up | Zaterdag, 10:25 uur | NPO1
pixel
Het geheim van de Meester Rubens
 
Het geheim van de Meester gemist?

In de zesde aflevering stortten Jasper en zijn team zich op het werk Minerva overwint de onwetendheid van Rubens. Rubens werkte met een 'drogende olie' in zijn verf. Jasper ging voor Charlotte op zoek naar het 17e eeuwse verfrecept en ontdekte een bijzonder ingrediënt.

Kijk Het geheim van de Meester nu terug