Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 7 november 2017

Colomba nieuwsbrief Nr. 255

Nieuwsbrief Colomba nummer 255
Nieuwsbrief nummer 255
 
www.colomba.nl

Als het gelaat spreekt tot het hart

Door: Mgr. P. Schreurs

Mooie, eenvoudige én radicale beschouwingen om in volle vrijheid christen te worden.

14,5 x 22 cm. 140 pag.

 • Nr. 1077

NU MET KORTING! € 9,10

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

Mijn blik vast op U

Door: Lieven Vanderbrugghen

Mijn blik vast op U van de karmeliet Lieven Vanderbrugghen is een initiatie in stilte, gebed en meditatie. De icoon van de gelukzalige Elisabeth van de Drie-eenheid (Dijon, 1880-1906) is het didactisch uitgangspunt, aangevuld en toegelicht met citaten uit de Bijbel en de geschriften van zuster Elisabeth. Er wordt ook geciteerd uit hedendaagse auteurs. Hun getuigenis en hun taal breken die van vorige generaties open.

12,5 x 20,5 cm. 111 pag.

 • Nr. 1318

NU MET KORTING! € 6,90

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Een reis in stilte

Door: Joost Reijnders

Journalist Joost Reijnders reisde naar het eeuwenoude klooster en mocht er het monnikenleven meemaken. Hij sprak er met de Nederlandse generaal-overste van de orde, dom Marcellin Theeuwes, en interviewde als eerste de kluizenaars van La Grande Chartreuse. Over de stilte, over hun geloof, over het kartuizer-zijn, over hun visie op de wereld. Dit is het verhaal van mensen die tot in het diepst van hun ziel gelovig zijn. Maar het is ook een reis van het katholieke leven van toen naar het heden van ontkerkelijking, van zoeken naar zingeving en spiritualiteit.

15 x 22 cm. 128 pag. Geïllustreerd.

 • Nr. 2111

NU MET KORTING! € 7,45

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

Ervaringen met de levende

Door: Hans Bouma

Een persoonlijk boek over godservaring, midden in een wereld vol onrecht en geweld. Gedichten en overdenkingen.

12 x 20 cm. 146 pag. Gebonden.

 • Nr. 1772

NU MET KORTING! € 7,45

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Verspil je leven niet...

Door: John Piper

Je kunt je leven verspillen, zonder het te vergooien. Je kunt een keurig leven leiden en het toch verknoeien. Als je geluk najaagt, door te werken voor comfort en genot, zul je het niet vinden. Dan ben je net als de wereld.

Maar als je hartstochtelijk leeft voor Jezus Christus en zijn zaak, zul je een geluk vinden waarvan je het bestaan niet kon vermoeden. God heeft je zo geschapen dat je pas voluit leeft, als Hij het middelpunt van je verlangens is en je zijn grootheid uitdraagt. Niet met geweren. Niet met intimidatie en manipulatie. Dat zijn de wapens van de wereld. Maar met gebed, rechtvaardigheid en naastenliefde. Dit houdt niet in dat je meteen naar het zendingsveld moet vliegen. Het kan heel goed zijn dat je hier moet blijven om met blijdschap aan je omgeving te laten zien wie jouw God is, in daad en in woord. Maar een leven zonder deze passie is een verloren leven, zegt John Piper.

14 x 21,5 cm. 192 pag.

 • Nr. 2210

NU MET KORTING! € 7,50

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

Breng je kind bij Jezus

Door: David Staal

Hoe ouders met hun kinderen over het geloof kunnen praten.

Breng je kind bij Jezus is een waardevolle ondersteuning voor ouders bij de geloofsopvoeding van jonge kinderen (2+). Met kinderen praten over geloof, kan voor ouders een hele opgave zijn. En wat ouders zeggen lijkt soms gewoonweg niet te landen. Is daar iets aan te doen?

Auteur David Staal helpt ouders met eenvoudige, effectieve en concrete communicatietips. Hij geeft daarbij informatie over de ontwikkelingsfasen van kinderen; wat begrijpen ze op welke leeftijd wel en niet. Verder komen onder andere de onderwerpen 'bidden met kinderen' en 'praten over God' aan bod.

14 x 21 cm. 128 pag.

 • Nr. 2356

NU MET KORTING! € 6,45

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Wandelen met God rond abdijen

Door: Leo Fijen, Erik Galle, Petra Pronk

19 wandelingen rond 11 vlaamse en 8 nederlandse abdijen. Maar het is méér dan een wandelboek. De openhartige ontmoetingen in het decor van de abdijen zorgen er alvast voor dat we van de buitenkant naar de binnenkant gaan. De gesprekken verkennen de leef- en denkwereld van mensen, spiritualiteit, de zin van het leven, waarden, verdieping en lotsbestemming. Op die manier tonen abdijen zich als vanouds. Een abdij is een plek waarvan je anders terugkeert.

14,5 x 22 cm. 206 pag. Geïllustreerd

 • Nr. 1889

NU MET KORTING! € 6,95

Bekijk het boek in onze webwinkel
www.colomba.nl

Waardevol zijn…

Door: Robert McGee

Niemand kan zonder waardering. De jacht naar succes en aanzien is voor een groot deel hieruit te verklaren. Hoe anders is het als je je door God aanvaard weet en hierin je identiteit mag vinden.

14,0 x 21,5 cm. 193 pag. Gebonden, geïllustreerd.

 • Nr. 2124

NU MET KORTING! € 6,75

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

En God beschikte een worm

Door: C. Dekker, R. Meester, R. van Woudenberg

"Eindelijk vertolken christelijke wetenschapslui voor een breder publiek hun antwoord op het neoheidense woordgeweld van hun atheïstische vakgenoten, inzake schepping, God en evolutie"Antoine Bodar, filosoof, kunsthistoricus en Rooms-katholiek priester.

15 x 23 cm. 408 pag.

 • Nr. 1896

NU MET KORTING! € 12,75

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

De priestervrouw

Door: F.G.C. van Leeuwen-van Sandick

Dit boek is de vrucht van de toetsing van haar eigen ervaring als priestervrouw aan de gegevens in de Schrift en de Traditie. Het is bedoeld als het eerste deel van een triologie, waarin eerst het getuigenis van Schrift en Traditie aan de orde komt over de vrouw die gehuwd is met een man die op wettige en geldige wijze priester wordt gewijd in de katholieke Kerk.

16,5 x 23,5 cm. 244 pag. Gebonden.

 • Nr. 1368

NU MET KORTING! € 12,45

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Jezus, waar of niet?

Door: Carsten Peter Thiede

De gezaghebbende historicus en theoloog Thiede geeft in dit helder geschreven boekje op zo objectief mogelijke wijze antwoord op vragen die de mensheid al tweeduizend jaar bezighouden: heeft Jezus echt bestaan en zo ja, Wie was Hij dan?

13,5 x 21,5 cm. 144 pag.

 • Nr. 1949

NU MET KORTING! € 7,60

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

Sint Franciscus van Sales

Door: C. Pino

 • Dit rijkeluiszoontje had alles om onder Lodewijk XIV een topdiplomaat te worden.
 • Maar hij werd ambassadeur van Jezus en van het Evangelie!
 • En weet je ook hoe hij het tot patroon van de journalisten bracht?
 • Dit onbekende leven zal je vanaf de eerste bladzijde boeien.

13 x 20 cm. 20 pag. Gebonden, geïllustreerd.

Laatste exemplaren

 • Nr. 1493

NU MET KORTING! € 5,50

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Christendom onwijs

Door: Ir. A. van Vliet

Het geloof in God wordt vaak afgedaan als 'achterhaald' op grond van wetenschappelijke uitkomsten. Men heeft deze kwestie voorgelegd aan vijftien wetenschappers. Elk van hen gaat vanuit zijn eigen vakgebied in op die bewering.

17,5 x 22 cm. 224 pag.

 • Nr. 992

NU MET KORTING! € 6,45

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

De pelgrimage weer ontdekt

Door: Jean-Jacques Antier

Beschrijvingen van het ontstaan van ervaringen in erkende Franse bedevaartsoorden, mede tot stand gekomen aan de hand van interviews die de schrijvers hadden toen ze deze bezochten.

15 x 22 cm. 446 pag.

 • Nr. 351

NU MET KORTING! € 4,00

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Naar het hart van mijn ziel

Door: Miek Pot

Wat gebeurt er met een moderne vrouw die ervoor kiest om als een kartuizer te leven? Al jong heeft Miek Post een diep besef van de leegte en zinloosheid van haar bestaan. Terwijl ze intens deelneemt aan het studentenleven, hongert haar ziel naar iets ondefinieerbaars. Als zij een paar dagen in een klooster studeert, wordt ze gegrepen door de stilte. Ze trekt in bij een kartuizer kloosterorde. Ze maakt een spirituele reis van twaalf jaar, waarin mystiek en meditatie een grote rol spelen. Na haar uittreding zocht zij haar weg weer in de maatschappij.

13.5 x 21,5 cm. 214 pag.

 • Nr. 1999

NU MET KORTING! € 7,45

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

Rome en reformatie

Door: dr. Willem J. Ouweneel en dr. Gerard de Korte

Overeenkomsten en verschillen na vijfhonderd jaar Hervorming.

De kloof tussen katholieken en protestanten lijkt soms moeilijk te overbruggen. Er zijn nogal wat vooroordelen en misverstanden over elkaar. Maar wat gelooft die ander nu echt? Daarover gaan dr. Willem J. Ouweneel en dr. Gerard de Korte in dit boek met elkaar in gesprek. Onderwerpen als traditie, sacramenten, kerk en ambt en Mariaverering worden van beide kanten belicht. Er komen diepgaande verschillen aan bod, maar ook onverwachte overeenkomsten. Het gebed van de auteurs is dat dit boek mag leiden tot meer begrip en liefde voor elkaar.

13,5 x 19,5 cm. 144 pag. Geïllustreerd

 • Nr. 2351

NU MET KORTING! € 8,25

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

The passion of the Christ

Door: Marc Dedapper

In deze brochure gidst de auteur u door gedetailleerde analyse van de film, ontsluiert de symboliek van personages, uitspraken en gebeurtenissen, die op onbegrip of onwetendheid stuitten, en legt de diepe bijbelse, evangelische en theologische achtergrond bloot van deze rijke film.

13,5 x 19 cm. 112 pag. Geïllustreerd.

 • Nr. 1727

NU MET KORTING! € 6,00

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

De Bijbel

Door: Jo Claes

Onze taal en kunst is doordrongen van uitdrukkingen uit de bijbel. Maar wie weet nog waar Petrus de sleutel haalt? Dit boek wil remedie zijn tegen dit geheugenverlies.

16,5 x 24 cm. 256 pag. Geïllustreerd.

 • Nr. 1834

NU MET KORTING! € 12,45

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Op weg met Jezus

Door: Teresa de Bertodano

Waar vind je blijvende vrede en blijdschap? Wie vertelt je de waarheid, geeft innerlijke rust? Allerlei leraren en geestelijke leiders geven antwoorden die vaak met elkaar in tegenspraak zijn. Tweeduizend jaar geleden kwamen de mensen massaal toegestroomd naar Jezus Christus als hij sprak. In de evangeliën staan zijn uitspraken en enkele hiervan zijn in dit boekje verzameld.

15,5 x 16,5 cm. 64 pag. Geïllustreerd, gebonden.

 • Nr. 1654

NU MET KORTING! € 4,95

Bekijk het boek in onze webwinkel

www.colomba.nl

Een leven dat zin heeft

Door: Nicky Gumbel

Dit boek is ontstaan uit verbazing over een brief van Paulus aan de christenen in Filippi. De brief tintelt van blijdschap, levenslust en hoop, maar is geschreven in omstandigheden die wij uitzichtloos zouden noemen. Paulus zat in de gevangenis en was van alles beroofd, behalve dat éne wat zijn leven zin gaf en hem intens gelukkig maakte. Deze innerlijke rijkdom is ook beschikbaar voor mensen van de 21ste eeuw, zegt Nicky Gumbel in dit sprankelende boekje. Terwijl Gumbel ons meeneemt door de brief van Paulus, dringt zich voortdurend dit ene woord aan ons op: nieuw! Dit is dan ook het kenmerk van het christenleven, dat God alle dingen nieuw maakt: te beginnen met ons hart.

12,5 x 20 cm. 160 pag. Geïllustreerd.

 • Nr. 2217

NU MET KORTING! € 4,25

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Levende traditie

Door: Joris Schröder

Grote gestalten als Birgitta van Zweden, Ignatius, Edith Stein, paus Johannes Paulus II en vele anderen maar ook overtuigingen en gebruiken - het Credo, zondag vieren, de rozenkrans en nog veel meer - van weleer kunnen vandaag actueel zijn en ons leven oriënteren op weg naar een gelovige en vreugdevolle toekomst. In vier rubrieken komt dat in deze bundel aan de orde: presentatie van kerkhistorische personen, verkenningen en ontwikkelingen rond spiritualiteit, in relatie met de Kerk van vroeger en vandaag, in actuele vormen van geloofsbeleving: aanbidding, levensritme, stilte, hoop, parochie, lijden, pelgrimage, heiliging, alleen-zijn, trouw en nog veel meer. In de katholieke traditie gewortelde spiritualiteit blijkt een wezenlijk fundament te zijn voor onze onvervreemdbare menselijke waardigheid.

13 x 20 cm. 168 pag.

 • Nr. C 1944

NU MET KORTING! € 2,50

Bekijk het boek in onze webwinkel
www.colomba.nl

26 dubbele kerstkaarten met enveloppen

10,5 x 15 cm

 • Nr. D 2016

€ 17,30

Bekijk de kaarten in onze webwinkel
www.colomba.nl

32 gemengde kerstkaarten met enveloppen

16 enkele en 16 dubbele met enveloppen.

10,5 x 15 cm

 • Nr. G 2016

€ 15,45

Bekijk de kaarten in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

20 Enkele kerstkaarten

10,5 x 15 cm

 • Nr. E 2016

€ 8,70

Bekijk de kaarten in onze webwinkel
www.colomba.nl

Speciale aanbieding kerstkaarten

U ontvangt de 3 pakketten, E + D + G = totaal 78 kaarten.

Wij doen er nog eens 7 kaarten bij, zodat u in totaal 85 kaarten ontvangt voor € 37,50 Incl. enveloppen.

10,5 x 15 cm

 • Nr. T 2016

€ 37,50

Bekijk de kaarten in onze webwinkel
 
Copyright © 2017 Stichting Verzendboekhandel Colomba, Alle rechten voorbehouden

Tel.: 071-517.49.51
Fax: 071-515.46.01
Email:
info@colomba.nl

Indien u geen prijs stelt op (verdere) nieuwsbrieven, klik dan hier