Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 6 november 2017

De week waarin Ignaas Devisch waarschuwde voor empathie

U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
 
De week waarin Ignaas Devisch waarschuwde voor empathie
 

 
De Belgische filosoof Ignaas Devisch kwam langs om te vertellen over zijn boek Het empatisch teveel. Daarin waarschuwt hij voor een te veel aan empathie, dat er volgens hem voor zorgt dat we ons wel zorgen maken om bijvoorbeeld een panda, maar niet om honderden verdronken vluchtelingen. Behalve Devisch spraken we ook uitgebreid met schrijver Peter Buwalda, liefdesfilosoof Jan Drost, componist Stephen Emmer en sportjournalist en columnist Willem Vissers.
 
 
Luister terug:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En in de komende week...
 

 
Deze week zijn te gast: filosoof en schrijver Désanne van Brederode, regisseur Nanouk Leopold, cabaretier Micha Wertheim, beeldend kunstenaar Barbara Visser en regisseur Alex de Ronde. Gastschrijver deze week is Thomas Verbogt.
 
 
Mocht deze nieuwsbrief niet correct of compleet worden weergegeven, voeg dan ons e-mailadres nooitmeerslapen@vpro.dmd.omroep.nl toe aan uw adresboek. U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
VPRO © 2016 VPRO - VPRO.NL - AFMELDEN - DOORSTUREN - GEGEVENS WIJZIGEN