Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 14 november 2017

Kom kijken naar de nieuwe lichtshow op de tempel

 
rmo.nl | bekijk deze nieuwsbrief online
 
 
RMO
 
 

NIEUWSBRIEF dinsdag 14 november 2017

 
 

Spectaculaire lichtshow

Spectaculaire lichtshow

De geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden komt vanaf vandaag tot leven in een wervelende lichtshow op de Egyptische tempel in de centrale hal van het museum. Het vier minuten durende spektakel over tweehonderd jaar museumgeschiedenis is voortaan dagelijks te zien om 11.30 uur, 13.30 uur (in het Engels) en 15.30 uur. Het museum bestaat in 2018 tweehonderd jaar en dat wordt gevierd met tal van feestelijkheden, waaronder deze lichtshow. Het geheel kon worden gerealiseerd dankzij een extra schenking van de BankGiro Loterij eerder dit jaar. Het ontwerp is van Mr.Beam Projection Art Studio.

Bekijk een korte video van de lichtshow op onze website
 

 

Tentoonstellingen, nu te zien

Nineveh

Nineveh

t/m 25 maart 2018
Over de legendarische hoofdstad van de Assyriërs die rond 700 v.Chr. de grootste stad ter wereld was. Met meer dan tweehonderd objecten uit internationale musea, waaronder prachtige beelden en indrukwekkende reliëfs.
» meer informatie

 

Fascinatie voor Persepolis

Fascinatie voor Persepolis

t/m 25 maart 2018
Over Europese reizigers, fotografen en archeologen die in de voorbije eeuwen de ruïnes van Persepolis bezochten en de tekeningen, gravures, boeken, teksten en foto's die zij van hun reizen naar het zuiden van Iran maakten. 
» meer informatie

 

 

Museumwandeling: metropool Nineveh

Museumwandeling: metropool Nineveh

Lucas Petit, conservator collectie oude Nabije Oosten van het Rijksmuseum van Oudheden, neemt u op zondag 26 november a.s. mee voor een museumwandeling over de tentoonstelling Nineveh. Hij laat u de topstukken uit de tentoonstelling zien, maar vertelt ook over de avonturen van archeologen die in de afgelopen eeuwen de ruïnes van deze stad in Noord-Irak ontdekten en onderzochten. De museumwandeling is gratis bij een bezoek aan het museum en begint om 14.00 uur.

Lees meer over de wandeling op onze website
 

 

Lezing: de ontdekking van Nineveh

Lezing: de ontdekking van Nineveh

Historicus Jona Lendering vertelt op dinsdag 12 december a.s. om 20.00 uur over de ontdekking van de resten van Nineveh in de negentiende eeuw. De eerste opgravingen van de stad vormen een fascinerend verhaal en leidden bovendien tot de eerste professionele wetenschapsvoorlichting. Maar dat is nog maar een voetnoot bij een veel groter en veel fascinerender verhaal over het Britse imperialisme. Lendering werkt bij Livius, blogt bijna dagelijks over de Oudheid (weblog Mainzer Beobachter) en schreef diverse boeken. De entree voor de lezing is € 5.

Lees meer over de lezing op onze website
 

 

Lezingen in november

Veenhof-lezing

Veenhof-lezing

Vrijdag 24 november 2017
Prof. dr. Daniele Morandi Bonacossi, hoogleraar Universiteit van Udine, vertelt over de opkomst en de val van het rijk van de Assyriërs, aan de hand van de resultaten van het Land of Nineveh Archaeological Project in Iraaks Koerdistan. Aanvang: 20.00 uur, toegang: gratis.
• Lees meer en aanmelden

 

Byvanck-lezing

Byvanck-lezing

Dinsdag 28 november 2017
De elfde Byvanck-lezing wordt gehouden door Roger J. A. Wilson, verbonden aan de University of British Columbia in Vancouver. Hij vertelt over de vondst van een zevende-eeuwse vroeg-Byzantijnse graftombe in Zuid-Sicilië. Aanvang: 20.00 uur, toegang: gratis.
• Lees meer en aanmelden

 

 

45% korting op KIJK magazine: 3 nummers voor € 10

45% korting op KIJK magazine: 3 nummers voor € 10

Wat is er over van de legendarische bibliotheek van koning Assurbanipal? Lees het in het decembernummer van KIJK. Met een abonnement op KIJK duikt u in de wereld van wetenschap en technologie. Laat u meeslepen door wonderbaarlijke ontdekkingen die je ogen openen voor de mogelijkheden in de wereld om ons heen. Speciaal voor nieuwsbrieflezers van het Rijksmuseum van Oudheden heeft KIJK een voordelige actie: drie nummers voor maar € 10: dat is maar liefst 45% korting.

Profiteer van deze actie op de website van KIJK
 

 

€ 4 korting op studiedag over de Tempelberg

€ 4 korting op studiedag over de Tempelberg

Op zaterdag 16 december a.s. organiseert OudWeb-archeologe Annet van Wiechen van 11.00 tot 16.00 de studiedag Tempelberg, Jeruzalem: feiten en fictie in het Rijksmuseum van Oudheden. Tijdens deze dag behandelt zij de tempel van Salomo & Herodes en de Rotskoepel die na elkaar verrezen op de Tempelberg. Daarna gaat ze op zoek naar de latere echo's van deze gebouwen. Als lezer van deze nieuwsbrief krijgt u € 4 korting als u bij uw inschrijving de kortingscode RMONieuwsbrief vermeldt (inschrijven vóór 6 december a.s.).

Inschrijven via de website van OudWeb
 
 
   
 

Bank Giro Loterij