Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 9 november 2017

Openingsfestival Catharinasteeg in Leiden

 
Indien deze e-mail van ONTDEK UIT in Leiden niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
periode 09.11.17 | 15.11.17

 
Beste ,
 
Het nieuwe winkelrondje de Catharinasteeg is open en dat vieren we dit weekend uitgebreid! De binnenstad is omgetoverd tot één groot stadsfestival. Laat je verrassen door het volledige spektakel en vier deze dagen mee. Bovendien kun je dit weekend opzoek gaan naar geluk met de Geluksroute Leiden. Of geniet van prachtige muziek uit de tijd van Dada en De Stijl. 

Lees verder voor meer informatie over de activiteiten en evenementen in Leiden!

cultureel festival

Openingsfestival Catharinasteeg

Van donderdag t/m zondag vieren we feest. Want Leiden is Open met nog meer winkelplezier! Op deze vier dagen is de gezellige binnenstad omgetoverd tot een stadsfestival met de historische straten en panden van Leiden als decor. Het is een boordevol programma.
meer info

Diverse locaties binnenstad
do 9 t/m zo 12 november

klassieke muziek

Dada en De Stijl

In 2017 werd 100 jaar geleden, in Leiden nog wel, De Stijl opgericht. Dichter/schrijver K.Schippers en de veelzijdige pianist Marcel Worms, maken daarover een programma. Samen staan ze borg voor een boeiende avond vol beeldende kunst en muziek.
meer info

Stadsgehoorzaal
vr 10 november 20:15 uur


 

muziek

Von Siebold op zoek naar het Echte Oosten

In een kleurrijke muzikale voorstelling komt het rijke en tragische leven van Philipp Franz von Siebold tot leven. Het Leidse kamerkoor Het Zingend Hart onder leiding van Guido van Swieten brengt een verrassende verzameling oosterse muziek.
meer info

Japanmuseum SieboldHuis
za 11 november 20:00
zo 12 november 15:00
 

evenement

Geluksroute

De Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen? Er ontstaan nieuwe verbindingen waar Leiden mooier van wordt!
meer info

Diverse locaties binnenstad
za 11 november 08:30 - 17:30 uur
zo 12 november 10:00 - 18:00 uur

jeugdtheater

Peppa Pig

Een leuke voorstelling voor kids! Peppa Pig is een vrolijk varkentje dat houdt van spelletjes spelen en heerlijk plonzen in de modder. Ze is dagelijks te zien op televisie bij Nickelodeon en nu dus ook in het theater met haar eigen familiemusical. In De Grote Plons! beleven Peppa en haar vriendjes de vrolijkste avonturen. 

meer info

Leidse Schouwburg
zo 12 november 13:30 uur

film

Movies That Matter on Tour: Insyriated

Movies That Matter tourt van oktober t/m mei door zestien steden in Nederland. Het Kijkhuis toont Iedere tweede maandag van de maand een festivalfavoriet. Deze keer is dat: Insyriated. Een claustrofobische, dwingende film van een Belgische regisseur over vierentwintig uur uit het leven van mensen die middenin een oorlogsgebied leven. 
meer info
Het Kijkhuis
ma 13 november 19:00 uur

lezing

Science café Leiden: Zwaartekracht in een nieuw licht

Geïnteresseerd in wetenschap? In deze lezing beschrijft Marcel Vonk, onderzoeker aan de UvA, de ontwikkelingen in de natuurkunde uit de laatste jaren, beginnend bij de snaartheorie, die geleid hebben tot een radicale nieuwe kijk op de zwaartekracht. 

meer info

Scheltema
di 14 november 19:40 - 22:00 uur

1 1 1 1 1

Leiden genomineerd voor BNG Bank Erfgoedprijs 2018

Een mooie erkenning voor de monumentenstad! Leiden is samen met Deventer, Tilburg en Zaanstad genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018. De jury brengt binnenkort een bezoek aan de stad om te kijken hoe erfgoed leeft in de stad en onder de inwoners.
meer info

Winnaars Leiden International Film Festival bekend

Menashe van regisseur Joshua Z. Weinstein heeft de American Indie Competition op de twaalfde editie van het Leiden International Film Festival gewonnen. Met een gemiddelde waardering van 4,15 uit 5 liet de winnaar de tien andere competitiefilms achter zich. De publieksprijs ging dit jaar naar Vele Hemels Boven De Zevende van regisseur Jan Matthys met een waardering van 4,67 uit 5.
meer info
@OntdekLeiden
/ontdekleiden
@stadvanontdekkingen
Kijk op www.leiden.nl voor de volledige uitagenda!
Om in contact en op de hoogte te blijven met alles rondom Leiden
volg je ons op Twitter en like je onze Facebook.
Wil je de mailing doorsturen? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief aanmelden? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief afmelden? klik dan hier.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: versvandedrukpers@gmail.com.