Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 9 november 2017

Terugblik concours en cd-releases!


 Nieuwsbrief
Terugblik 11de editie
We kijken terug op een geslaagde 11de editie van het Liszt Concours. ''Ullman raakt de muzikale kern van Liszt'', kopte Trouw na de finale over winnaar Alexander Ullman. Ruim 6000 mensen bezochten de rondes, masterclasses en (pop-up)concerten van het concours. De internationale tournee is inmiddels in volle gang.
Naar homepage ››
Ontmoet de prijswinnaars
Na een spetterende finale waar de drie prijswinnaars speelden met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Markus Stenz, reikte juryvoorzitter Joop Daalmeijer de prijzen uit. Alexander Ullman (1991, Verenigd Koninkrijk) ontving de eerste prijs. De tweede prijs ging naar Minsoo Hong (1993, Zuid-Korea) en de derde prijs naar Dina Ivanova (1994, Rusland). Ivanova ontving tevens de Capgemini Publieksprijs.

Op zondag 15 oktober werden er al twee prijzen uitgereikt. De press award, toegekend door de internationale persjury voor het beste recitalprogramma bij de derde halve finale ging naar Sergey Belyavskiy (1993, Rusland). De Henk de By Junior Jury award ging naar Michelle Candotti (1996, Italië).
Liszt Concours terugkijken?
Het gehele concours was live te volgen via onze website en YouTube-pagina. Maar liefst 200.000 mensen van over de hele wereld - van Japan tot aan de Verenigde Staten, van Nieuw-Zeeland tot aan Brazilië - bekeken thuis live de verschillende rondes van het concours. Wilt u de 11de editie van het concours nogmaals beleven? U kunt nu alle ronden terugkijken via onze YouTube-pagina.

De dag na het concours was winnaar Alexander Ullman te gast bij Podium Witteman. Klik hier om het fragment terug te kijken. 
CD's prijswinnaars
Van de prijswinnaars van het 11de Liszt Concours verschijnen op 20 november a.s. drie solo-cd's met daarop opnamen die gemaakt zijn tijdens de verschillende rondes van het concours.
De cd’s van de prijswinnaars kosten € 15,- per stuk. Als eerste bestellen? Stuur een e-mail naar info@liszt.nl en vermeld daarin uw naam, adres en de cd van uw keuze. Wij zorgen ervoor dat de cd in de week van 20 november op uw deurmat valt.
Foto's 11de Liszt Concours
Fotograaf Allard Willemse maakte prachtige foto's tijdens het concours. Hij legde de bijzondere, spannende en mooie momenten vast, zowel op het podium als backstage. Bekijk hier een selectie van de foto's.
Succesvolle randprogrammering
Naast de verschillende rondes had het concours dit jaar twee primeurs in de randprogrammering. In samenwerking met Culturele Zondagen was er de familievoorstelling Cat Concerto. Oud-prijswinnaar Jean Dubé speelde live de pianomuziek bij de cartoons van Bugs Bunny en Tom & Jerry. De tekenfilms werden op groot scherm vertoond in de K.F. Hein Foyer van TivoliVredenburg. Daarnaast vond in de tweede week van het concours Liszten Up! plaats. De halvefinalisten gaven voor korte, gratis toegankelijke concerten op prominente locaties in Utrecht, waaronder de Bijenkorf, Hoog Catharijne en UMC Utrecht. 


Postbus 494
3500 AL Utrecht
Nederland

+31 (0)30 69 66 144
info@liszt.nl
www.liszt.nl


Wilt u deze mailing
doorsturen aan een relatie?

Stuur deze mail naar iemand anders


Facebook Facebook
Twitter
YouTube YouTube
Disclaimer | Colofon
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor hebt aangemeld met versvandedrukpers@gmail.com op liszt.nl.
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Capgemini   

WFIMC
Klik hier voor meer informatie over MailingLijst.nl