Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 7 november 2017

Vertrouwen in ieder kind, Speltherapeutische interventies, en meer...

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk het bericht in uw browser
   
 
 

Nieuwsbrief | week 45

 
Vertrouwen in ieder kind
Oplossingsgerichte verhalen en werkvormen voor in de klas
Een uitnodigend boek met direct toepasbaar 'gereedschap' voor de leerkracht en de leerling. Het oplossingsgericht werken is een wetenschappelijk verantwoorde methode, uitstekend geschikt voor toepassing op school. Doel van dit boek is om leerkrachten kennis te laten maken met verschillende oplossingsgerichte strategieën en suggesties om die door eigen toevoegingen persoonlijker en daarmee effectiever te maken.

Lees meer & bestel

De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief

De Nederlandse kinderopvang is een belangrijk opvoedmilieu voor vele kinderen in de voorschoolse en de schoolse periode. Recent wetenschappelijk onderzoek naar de Nederlandse en buitenlandse kinderopvang heeft ons meer geleerd over de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang, de effecten van kinderopvang op de ontwikkeling van kinderen en de professionalisering van de sector.

Lees meer & bestel

   
Kinderen hebben iets te zeggen
Bundel onder auspiciën van de Janusz Korczak stichting
De bekende pedagoog Janusz Korczak (1878-1942) gaf kinderen in zijn weeshuis een stem. Hij leerde van kinderen door daadwerkelijk naar hen te luisteren. In dit jaarboek van de Janusz Korczak Stichting gaan we na of ook wij, in navolging van Korczak, bereid zijn kinderen een stem te geven en serieus naar hen te luisteren.  

Lees meer & bestel

   
 

Veerkracht versterken met speltherapeutische interventies 

Ooit werd veerkracht beschouwd als iets waar maar weinig mensen over beschikken. Uit onderzoek blijkt steeds meer dat iedereen voldoende veerkracht kan ontwikkelen om tegenslagen te overwinnen. In dit boek beschrijven deskundigen diverse creatieve manieren om getraumatiseerde kinderen en jongeren te helpen hun veerkracht te vergroten.

Lees meer & bestel


Differentiëren: Small, Medium, Large
De verbinding tussen zinvol en betekenisvol onderwijs

Differentiëren staat hoog op de agenda in scholen voor voortgezet onderwijs. ‘Maatwerk’ - het passend maken van onderwijs, gepersonaliseerd leren - is de trend. Scholen staan voor de opdracht om hun onderwijs zo in te richten dat ze het kunnen afstemmen op verschillen tussen leerlingen. Dit boek geeft handvatten om samen met je team differentiëren schoolbreed en in de klas goed uit te rollen.

Lees meer & bestel


 
   
  Volg ons op twitter: @SWP01
 


  4e Jaarcongres Huiselijk Geweld
21 november 2017 | Meervaart, Amsterdam

Ervaringsleren met paarden
23 november 2017 | Spant!, Bussum

6e Kenniscongres Stoornissen
14 december 2017 | Reehorst, Ede

  Uitgeverij SWP

WTA Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme

Tijdschrift SoziO

Tijdschrift Kiddo

PIP Pedagogiek in Praktijk

Kindcentrum-BBMP

Participatie en Herstel

Ouderschapskennis

Waardenwerk

 
   
Ontvangt u deze mailing liever niet meer? Klik dan hier om u uit te schrijven.