Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 9 november 2017

Zondag in Maestro: filmmuziek! ♬

Vanavond in De Tiende van Tijl: sopraan Laetitia Gerards en blokfluitiste Lucie Horsch | Kijk terug: Frank Dupont wint NK Nootschieten 2017 | Win cd: muzikale enigma's door Maria en Nathalia Milstein
Naar de AVROTROS sitedonderdag 9 nov 2017  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Kunst & Cultuur
pixel
Hadewych Minis
 
Filmmuziek in Maestro! ♬

De zes overgebleven kandidaten van Maestro leggen hun ziel en zaligheid in filmmuziek. Van Star Wars en Jaws tot Looney Tunes - wie brengt de sfeer van de film het beste over op het Orkest van het Oosten?
Zondag | 20:20 uur | NPO 1

Meer over het programma
pixel
Lucie Horsch
 
Laetitia Gerards en Lucie Horsch in De Tiende van Tijl
 
Sopraan Laetitia Gerards ontroert met haar vertolking van 'La Voix Humaine', het Ebonit Saxofoonkwartet speelt een 'Onbekende' en blokfluitiste Lucie Horsch deelt haar favoriete moment uit de klassieke muziek.
Vanavond | 20:25 uur | NPO 2
Meer over het programma
 
De Tiende van Tijl
 
Luistertip: de muziek uit De Tiende van Tijl
 
Benieuwd welke muziek er vanavond te horen is in De Tiende van Tijl? Of heb je iets moois gehoord en ben je benieuwd wat het was? De redder in nood: de Tiende-afspeellijst! Geniet van onder meer Strauss' 'Radetzkymars' en Bachs 'Die Kunst der Fuge'.
Beluister de afspeellijst
pixel
Frank Dupont
 
Frank Dupont wint het NK Nootschieten 2017

Afgelopen zaterdag vond bij AVROTROS het allerlaatste NK Nootschieten plaats. Na een zinderende voorronde met 150 fanatieke deelnemers bleven er drie steengoede finalisten over: Frank Dupont, Bert Strengholt en André van Baest. Frank en André waren aan elkaar gewaagd en na een spannende eindstrijd ging de eerste plaats naar Frank.

Kijk de finale terug
pixel
La Sonate de Vinteuil
 
CD van de week: Een muzikaal mysterie door Duo Milstein
 
Zussen Maria en Nathalia Milstein vonden voor hun nieuwe cd inspiratie in een bekend muzikaal mysterie in de literatuur: de fictieve 'Vinteuil Sonata' in Marcel Prousts 'In Search of Lost Time'. Benieuwd? We geven vijf exemplaren van de cd weg op onze site.
Doe mee aan de prijsvraag
 
Maartje van de Wetering
 
Neem plaats in de jury: welk cijfer geef je aan Maartje?
 
Isabelle, Vincent en Dominic maken even plaats: vandaag mag jij plaatsnemen in de jury! Op de Facebookpagina van Maestro staat het filmmuziekoptreden van Maartje van de Wetering. Welk cijfer geef je haar spetterende vertolking van 'Looney Tunes'?
Bekijk het optreden
pixel
Radio Filharmonisch Orkest
 
Kijk mee: Schuberts 'Stabat mater' in Het AVROTROS Vrijdagconcert

Morgenavond spelen het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor drie prachtige werken: de 'Derde symfonie' van Ives, 'Du fond de l'abîme' van Boulanger en Schuberts 'Stabat mater'. Solisten zijn o.a. sopraan Maartje Rammeloo en bas André Morsch. Het concert is live te beluisteren op NPO Radio 4 en mee te kijken op de site.
Morgen | 20:00 uur | NPO Radio 4 en de site

Meer over het concert