Alles wat je moet weten over hoortoestellen

Het is van een groot belang dat je gehoor zo goed mogelijk is. Om op een prettige manier door het leven te kunnen is het wel zo fijn als alle zintuigen goed werken. Eén van deze zintuigen is je gehoor. Je gehoor kan je vanwege verschillende redenen in de steek laten. Zo kan het bijvoorbeeld door ouderdom komen, maar ook door gehoorschade die je op jonge leeftijd al hebt opgelopen. Om erachter te komen wat je kunt doen aan je gehoorprobleem is het aan te raden om een audicien op te zoeken.

 

Wat voor hoortoestel is het beste voor jou?

Om een hoortoestel te kunnen krijgen is het eerst nodig om langs een audicien te gaan. Een audicien is iemand die alles weet over het gebied van horen. Om een audicien te worden is het namelijk nodig om een opleiding te volgen. Dat je een goed passend hoortoestel krijgt is van een groot belang voor je gehoor. hoortoestellen zijn er in verschillende vormen en maten. Je kunt zo onder andere een hoortoestel te krijgen die je achter je oor vast maakt en via een buisje je oor in gaat. Ook is er een kleinere variant die volledig in je oor zit en niet goed te zien is voor anderen. Naast dat het je helpt beter te horen is het ook belangrijk dat deze geschikt is voor jou.

 

Verschillende soorten hoortoestellen

Wanneer je een hoortoestel aanschaft is het nodig dat je minimaal een gehoorverlies van 35 decibel hebt. Als dit niet het geval is, dan is het waarschijnlijk niet nodig om een hoortoestel aan te schaffen. Wanneer dit wel het geval is, is het ook mogelijk om een hoortoestel aan te schaffen en deze daarna weer in te wisselen. Het kan namelijk zo zijn dat een hoortoestel goed bij je lijkt te passen, maar dit in werkelijkheid niet zo is. Er zijn vijf verschillende hoortoestellen. Zo heb je de phonak lyric, de luidspreker in het hoortoestel en het hoortoestel dat achter je oor zit. De phonak lyric is een hoortoestel dat diep in je oor zit. Het voordeel van dit hoortoestel is dat de oorschelp vrij is om geluiden op te vangen. Hierdoor kan het geluid worden opgevangen en het op een zuivere manier door te geven. In het hoortoestel zit een microfoon dat het geluid opvangt. Vervolgens zal het toestel het geluid op een hoger decibel binnen laten komen.

Geef een reactie
You May Also Like