De ultieme reis heb je in Zeeland

De liefde voor Zeeland is groot en dit wordt gedeeld met een hele hoop andere mensen. Je komt nergens anders zó tot rust dan daar. Je hebt er uitgestrekte landschappen, kleine dorpjes en prachtige stranden. De bos- en duingebieden maken de provincie uniek en rustgevend. Even weg met de kinderen? Je vindt ongelofelijk veel accommodaties waar er zwembaden, springkussens en animatieteams aanwezig zijn. Wanneer je even weg wil uit de stad of je eigen dorp, kan Zeeland de perfecte bestemming zijn, ook omdat het niet al te ver rijden is, waardoor je veel geld in je zak steekt omdat je geen dure vliegtickets hoeft te boeken.

Campings in Zeeland

Er zijn talloze campings in Zeeland, die of dicht bij een dorp liggen of juist lekker aan het strand. Camping zeeland aan zee biedt de leukste activiteiten voor jong- en oud. Zo zijn er genoeg zwembaden waar de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken, ook in de winter. Of geef een bezoekje aan de Deltawerken of bezoek het historische stadje Middelburg? Ook Veere en Zierikzee vallen erg in de smaak en zijn zeker de moeite waard. De meeste campings liggen aan zee en is ideaal voor ene heerlijke strandwandeling met de familie, kinderen of om je hond te tijd van zijn leven te geven. De kinderspeeltuinen zorgen voor veel plezier bij de kinderen en de glijbanen zijn de kers op de taart.

Zeeuw-Vlaanderen en verdronken dorpen

Zeeland kent veel historische gebieden. Zeeland werd heen en weer geslingerd bij het maken van keuzen. Wordt ervoor gekozen om bij Holland te horen, of gaan we definitief voor de graven van Vlaanderen. Zeeland werd een provincie van landbouwers en vissers. En de mensen houden van hun Zeeland. In Zeeland zelf ontstonden er ook aparte eilanden en tot op heden worden die gekoesterd en van folklore tot tradities uitgegroeid.

In het zuiden van Zeeuws-Vlaanderen vind je Staats-Spaanse Linies, zoals forten en dijken. Langs de Westerschelde staat Fort Rammekens. Dit ligt midden in een natuurgebied en hiernaast vind je ook een prachtig strand van de Kaloot waar je zelfs fossielen kan zoeken! Een leuke activiteit voor de kinderen. In het binnenland vind je wederom prachtige en rustige gebieden waar je tijdens je fietsroute een heerlijke stop kan nemen in Kats, Dreischor of IJzendijke, waar je mooie huisjes zal vinden, prachtige landschappen en veel kunstwerken van verschillende kunstenaars. Of bezoek de vele museums die Zeeland kent.           

Geef een reactie
You May Also Like