Ga je binnenkort reizen? Dan is het wellicht handig om je te laten vaccineren

Veel mensen gaan buiten de Europese Unie op vakantie. Hierbij kan je dan denken aan landen in Afrika of in Zuid-Amerika. Helaas zijn daar vandaag de dag nog erg veel vervelende ziektes te vinden. Dit heeft ermee te maken dat de meeste landen in deze continenten nog ontwikkelingslanden zijn en de medische wereld daar enorm achterloopt. De kans dat jij besmet raakt met een ziekte is dus ook vrij groot als je een van deze landen bezoekt. Het is daarom verstandig om je altijd te laten vaccineren. Zo weet je namelijk zeker dat je optimaal beschermd bent en dus geen vervelende ziektes kan oplopen. Hier vind je meer informatie over waar jij je tegen kan beschermen als je op vakantie gaat buiten Europa. 

 

Hepatitis A

Hepatitis A is een zeer vervelende ziekte want het is namelijk een nierziekte. Hepatitis wordt voornamelijk verspreid door mensen die hun handen niet wassen nadat ze een bezoekje hebben gebracht aan het toilet. Als je eerder Hepatitis A hebt gehad, dan heb je daar vaak antistoffen voor. Niet iedereen heeft deze antistoffen en daarom is het belangrijk om je altijd te laten vaccineren tegen Hepatitis. Je bent dan namelijk optimaal beschermt aangezien de vaccinatie ervoor zorgt dat je lichaam antistoffen gaat aanmaken.

 

BMR 

In erg veel ontwikkelingslanden zoals Zuid-Afrika en India komen er nog mazelen voor. Dit is een vreselijke ziekte die altijd in het ziekenhuis behandeld moet worden. Het is erg verstandig om je hier altijd voor te laten vaccineren, alleen zijn er in Nederland geen aparte mazelen vaccinaties verkrijgbaar. Het is namelijk een combinatie van bof, mazelen en rode hond. Je bent dan ook gelijk gevaccineerd tegen deze drie ziektes. Een BMR vaccinatie afspraak kan je maken via verschillende websites, maar ook is het mogelijk om een afspraak te maken via je huisarts. 

 

Bijwerken van een vaccinatie 

Vaccinaties kunnen altijd voor bijwerkingen zorgen en het is enorm belangrijk om daar rekening mee te houden. Een vaccinatie bestaat vaak uit eiwitten van een virus of ziekte waar je lichaam aan moet wennen. Dit kan voor koorts, hoofdpijn of misselijkheid zorgen. Wanneer je gevaccineerd wordt, dan wordt dit altijd uitlegt. Mocht jij de klachten na de vaccinatie niet vertrouwen, dan kan je daar altijd contact voor opnemen met de huisarts. Ook kan je contact opnemen met het Lareb bijwerkingen centrum of de organisatie die jou gevaccineerd heeft. 

 

Geef een reactie
You May Also Like