Hoe kun je regelmatig een auto gebruiken zonder dat je deze hoeft te kopen?

Het is erg handig om een auto tot je beschikking te hebben. Dat komt doordat je met een auto heel gemakkelijk vrij grote afstanden aflegt terwijl dit met de meeste andere vervoersmiddelen een stuk minder gemakkelijk gaat

Het is erg handig om een auto tot je beschikking te hebben. Dat komt doordat je met een auto heel gemakkelijk vrij grote afstanden aflegt terwijl dit met de meeste andere vervoersmiddelen een stuk minder gemakkelijk gaat. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je met een fiets simpelweg niet dezelfde afstanden kunt afleggen als met een auto. Met een trein of bus kan dit wel, maar dan moet je wel geluk hebben dat er een spoor- of buslijn is die aansluit op je route. Vaak is het zo dat deze er niet is en dat je een groot stuk om moet reizen om op dezelfde plek te komen als waar je met een auto zo naartoe rijdt. 

Daarom is het niet gek dat er nog steeds erg veel mensen in Nederland zijn die regelmatig gebruik maken van hun auto. Het is bij vrijwel iedereen wel bekend dat dit niet goed is voor het milieu, maar het is wel zo dat hun eigen belang vaak boven het belang van het milieu wordt gezet. Geef ze eens ongelijk als zij zonder auto hun kinderen niet naar school kunnen brengen of hun baan dreigen te verliezen. Als het niet kunnen gebruiken van een auto dit soort gevolgen heeft, is het logisch dat mensen hun auto blijven gebruiken. Er zijn gelukkig ook alternatieven voor het kopen van een auto. 

Gebruik een deelauto

Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement te nemen op deelauto’s in plaats van er zelf een te kopen. Dit is in veel opzichten een betere keuze dan het kopen van een auto. Zo is het bijvoorbeeld zo dat veel mensen het fijn vinden om niet op zoek te hoeven naar een parkeerplek wanneer zij thuis zijn. Je rijdt een deelauto simpelweg naar de speciaal voor deze auto bestemde parkeerplek en je weet zeker dat je direct door kunt lopen naar huis. In steden is dit met je eigen auto vaak niet het geval. In principe huur je gewoon een auto als je gebruik maakt van een deelauto. Een auto huren klinkt alsof het erg veel geld gaat kosten, maar dit is niet het geval. Bovendien kun je een auto huren Amsterdam Noord, maar ook op veel andere plekken in Amsterdam en in andere steden waardoor dit voor vrijwel iedereen bereikbaar is. 

Lease een auto

Ook is het mogelijk om een auto te leasen. Dit is bij de meeste mensen een bekend fenomeen. Je moet om een auto te leasen enkel maandelijks een bepaald leasebedrag betalen en meestal ben je zelf verantwoordelijk voor de brandstof. De overige kosten worden betaald door het leasebedrijf. 

Geef een reactie
You May Also Like