Je eigen webshop runnen

Heb je een goed idee, een eigen product maar nog geen webshop? Dan is dat de hoogste tijd. Je wilt namelijk meegaan met de tijd en dan is het slim om je producten ook online aan te bieden. Je kan je producten op verschillende manieren promoten. Denk bijvoorbeeld door advertenties in te zetten, een emaillijst op te bouwen of viraal te gaan met leuke (ludieke) acties. Daarnaast is het belangrijk dat je al jouw bestellingen natuurlijk goed kan verwerken en kan versturen naar de klant. Hiervoor heb je verschillende dingen nodig. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks.

Producten promoten via Social media

U heeft een mooi product en u wilt het verkopen? Dan heb je een website nodig. Het internet is een geweldige bron van informatie en is (bijna) altijd beschikbaar. Om deze reden is social media het perfecte kanaal om uw producten te promoten. De kosten zijn laag, je kunt veel mensen bereiken en het bereik is erg hoog. Denk bijvoorbeeld aan instagram en facebook advertenties die ervoor zorgen dat je gemakkelijk veel bereik hebt en daardoor meer producten verkoopt. 

Online marketing inzetten

Een e-maillijst opbouwen, dat is het eerste dat u kunt doen. U kunt uw klanten een nieuwsbrief sturen om hen te informeren over het laatste nieuws en acties. Daarnaast kun je social media ook gebruiken om je producten te promoten. Natuurlijk moet je een social media profiel hebben, maar dat is niet alles. U kunt ook Facebook en Instagram gebruiken om uw producten te promoten.

Een magazijn

U wilt beginnen met het verwerken van bestellingen en deze naar uw klanten verzenden? Dan heeft u een magazijn nodig. U kunt een magazijn huren of een bestaand magazijn gebruiken. Dit kan een lokaal magazijn zijn of een magazijnaanbieder. De keuze is aan jou.

Producten inpakken

U wilt een goed product afleveren bij uw klanten? Dan moet u de producten correct inpakken. U kunt dit zelf doen of gebruik maken van een professionele inpakker. De keuze is aan jou. Voor het inpakken van producten zijn er een aantal handige items die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een sealapparaat voor plastic zakjes. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk plastic zakjes kan afsluiten. Dit is vooral handig voor kleine pakketjes. Daarnaast kan je gebruik maken van een stickermachine om verzendlabels uit te printen. 

Producten inkopen en verkopen

Wanneer je niet een eigen product hebt om te verkopen kan je er ook voor kiezen om je producten in te kopen en vervolgens weer te verkopen in Nederland. 

Geef een reactie
You May Also Like