Kies de juiste vloerisolatie voor uw bedrijfspand

Als eigenaar van een bedrijfspand is het belangrijk om te zorgen voor een comfortabele en energiezuinige werkruimte. Een goede isolatie van de vloer kan daarbij een belangrijke rol spelen. Een goed geïsoleerde vloer kan niet alleen zorgen voor een aangename werkomgeving, maar ook bijdragen aan een lager energieverbruik en dus lagere energiekosten. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp vloerisolatie en vertellen we alles dat je moet weten om een weloverwogen beslissing te nemen.

Het belang van goede vloerisolatie

Vloerisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal onder de vloer van een gebouw. Hierdoor wordt warmteverlies via de vloer voorkomen en wordt de warmte beter vastgehouden in het gebouw. Het is een effectieve manier om energie te besparen en de energiekosten te verlagen. Een goed geïsoleerde vloer heeft meerdere voordelen. Zo zorgt een goed geïsoleerde vloer voor een aangename werkomgeving. Doordat de vloer geïsoleerd is, voelt de vloer warmer aan en is de vloertemperatuur constanter. Hierdoor kan de thermostaat een graadje lager worden gezet, zonder dat het ten koste gaat van het comfort. Dit resulteert in een besparing op de energiekosten.

Verschillende opties

Er is een breed scala aan vloerisolatie beschikbaar. Een veelgebruikt materiaal is glaswol. Dit materiaal bestaat uit lange vezels van glas en heeft een hoge isolatiewaarde. Het is gemakkelijk te verwerken en relatief goedkoop. Een ander populair materiaal is EPS, geëxpandeerd polystyreen. EPS is licht van gewicht en heeft een hoge isolatiewaarde. Het is waterafstotend en heeft een lange levensduur. Het grote broertje van EPS is XPS. XPS is geëxtrudeert polystyreen en is steviger dan EPS. Hierdoor heeft XPS een hogere isolatiewaarde. Een materiaal dat geschikt is voor alle type vloeren is polyurethaan, ook bekend als PUR. Dit populaire middel wordt als schuim onder de vloer gespoten en vult alle kieren en gaten op. Een nieuwe manier van vloerisolatie is het aanbrengen van thermokussens. Deze vorm van vloerisolatie reduceert de warmtestraling vrijwel tot nul. Doordat de vloer warmer wordt dan de lucht erboven houdt de vloer goed warmte vast. Deze type vloerisolatie kan worden aangebracht op vloeren die al geïsoleerd zijn en is hierdoor toepasbaar op praktisch iedere vloer. Sommige typen vloeren zijn makkelijker te isoleren dan andere. Een betonnen vloer is bijvoorbeeld gemakkelijker te isoleren dan een houten vloer. Raadpleeg voor advies altijd experts op het gebied van vloerisolatie. Een goede expert kan een advies op maat bieden en in veel gevallen de vloer op korte termijn isoleren.

Geef een reactie
You May Also Like