Koelwagen nodig? Lease er een!

 

Wanneer je iets gaat vervoeren wat voor langere tijd koud moet blijven, gaat dit het beste in een koelwagen. Deze zijn ideaal voor het vervoeren van gekoelde producten. Maar wat is een koelwagen precies en waar kun je deze voor gebruiken? En is het altijd nodig er eentje te kopen? 

Wat is een koelwagen?

De naam zegt het al: een koelwagen is een wagen waarin producten kunnen worden vervoerd die koud moeten blijven. Veel bedrijven en ondernemingen die met voeding werken, hebben een koelwagen in bezit en gebruiken deze voor het vervoeren van hun product. Zo kun je denken aan supermarktketens of slagerijen. Wanneer je zelf naar de supermarkt gaat is het niet zo belangrijk je aankopen koud te houden. Als je producten eventjes niet ongekoeld blijven kan dit niet zoveel kwaad. Maar grote ketens, die leveranciers door het hele land hebben zitten, hebben vaak wel baat bij mechanismes die de producten koud houden. Er moeten namelijk véél producten over lange afstanden worden vervoerd. Ook planten kunnen in koelwagens worden vervoerd. Ze zijn dus enorm divers in gebruik.

Hoe werkt een koelwagen?

Maar, hoe werkt die koeling dan? Eigenlijk is een koelwagen een normale vrachtwagen met een koelmotor in de auto. Deze koelmotor zorgt ervoor dat de temperatuur in de koeling stabiel blijft. Een gemiddelde koelwagen kan tot -20 graden celcius koelen, maar dat kan verschillen per wagen. Sommige wagens vervoeren namelijk producten die op een andere temperatuur bewaard moeten worden. Zo bestaan er koelwagens die tot -35 kunnen koelen! Om de koelte in de wagen te waarborgen, is het belangrijk dat de koude lucht niet makkelijk de ruimte kan ontsnappen. Veel koelwagens zijn daarom goed geïsoleerd met isolatiemateriaal. 

Koelwagen leasen

Handig om zo’n koelwagen te hebben als bedrijf of particulier, dus! Het enige nadeel is dat een koelwagen een grote investering vraagt bij aanschaffing. Steeds meer bedrijven leasen daarom hun koelwagens. Zo hoeven zij niet eenmalig een grote financiële bijdrage te leveren om een goede koelwagen in bezit te krijgen, maar kunnen zij deze praktisch huren tegenover een maandelijks bedrag. Een ander bijkomend voordeel van een koelwagen leasen is de duur: mocht je er maar een nodig hebben voor een bepaalde tijd, is het natuurlijk ideaal deze voor de benodigde tijd tot je beschikking te hebben. Voor ondernemers in de festivalbranche, bijvoorbeeld, kan het leasen van een koelwagen een echte uitkomst zijn!

Geef een antwoord
You May Also Like