Maak snel en doeltreffend komaf met mieren

Wanneer het mooie weer in aantocht is, zie je ze steevast opduiken, die vervelende mieren. Nee, niet eentje hier en daar, maar in grote aantallen lijken ze zich prima thuis te voelen in en rond je woning. Vervelend natuurlijk als je even rustig wil genieten van je zeldzame vrije tijd en daarbij geplaagd wordt door die kleine beestjes. Je kunt hieronder lezen wat je ertegen kunt beginnen.

Hoe ontstaan mierennesten?

Mieren leven in nesten, of zogenaamde kolonies, waarin ze elk hun taak te vervullen hebben. Het vormen van deze nesten is dan ook meteen de reden dat je nooit een enkele mier zult aantreffen en dus meteen van een plaag kunt spreken. De koningin kan tot 20 jaar oud worden en staat een leven lang voor niets anders in dan voor het leggen van eitjes die ervoor zorgen dat de kolonie overeind blijft. De werksters van een nest zijn dan weer degenen die op zoek gaan naar voedsel, en dat is de reden waarom je mieren vaak in je keuken zult aantreffen. Door de goede organisatie en taakverdeling kunnen mierennesten zich in geen tijd goed ontwikkelen en krijg je de enorme aantallen mieren waar jij je zo aan ergert.

Richten mieren schade aan?

Voedsel dat in en rond je woning onverpakt blijft rondslingeren, zal je meteen naar de vuilnisbak kunnen brengen als er een mierennest aanwezig is. De werksters gaan namelijk overal waar ze het kunnen vinden eten halen om het nest te bevoorraden en door eten te laten liggen, trek je die eigenlijk aan. Verder is het zo dat mieren je planten aantasten, dat ze van die vervelende hoopjes zand op je terras maken en dat een beet van een mier verre van aangenaam is. We kunnen niet zeggen dat mieren grote schade aanrichten, maar van ongemakken kunnen we vast en zeker wel spreken.

Hoe kun je mieren bestrijden?

Mieren bestrijden kun je op verschillende doeltreffende manieren doen. Zo kun je gebruik maken van diatomeeënaarde en van mierenlokdoosjes als je op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing, alleen zal het resultaat tijdelijk zijn en zul je dit periodiek moeten herhalen. Als je zelf aan de slag wil gaan, kun je een mengsel maken van jam, water en gist en dit op verschillende plaatsen in en rond je woning plaatsen. Erg belangrijk bij mieren bestrijden is dat je ervoor moet zorgen dat je meteen het hele nest kunt verwijderen, anders blijf je bezig. 

Geef een reactie
You May Also Like