Op vakantie naar Portugal; hier moet je heen!

Portugal, het land van Cristiano Ronaldo. Dat is dan ook zo ver als de meeste mensen komen wanneer het over Portugal gaat. Zo zonde, want het is een prachtig land. Pastel de nata’s, Port en nog veel meer! Begin je al te watertanden? Mooi! Dan krijg je vast ook vlinders in je buik als we vertellen over de prachtige bestemmingen in Portugal.

Porto

Een stedentrip Porto kan eigenlijk niet ontbreken. Dit is de tweede stad van Portugal, en dat blijkt ook zeker uit alles wat hier te doen is. Porto is een absolute lieveling van een stad. Alles wat veel mensen zo leuk vinden aan reizen komt hier samen. Een ervaring die je bijna ontroert, die iets in je losmaakt. Van de wijn tot aa de bruggen met de mooie uitzichten en nog veel meer. De Portugese parel is de thuisbasis van meer prachtige traditionele restaurants dan bezoekers in staat zullen zijn om te proeven op slechts één reis, wat betekent dat een terugkeer haast nodig zal zijn. Voeg daar een aantal van Europa's meest inspirerende musea aan toe, en je hebt een pareltje van een bestemming. Zo is ‘s werelds mooiste boekenwinkel te vinden in Porto, talloze wijnkelders waar je de beste Port kunt proeven, de prachtige oever langs de Douro en onwijs veel chocolatiers.

Lissabon

Lissabon is de eerste van Portugal en tevens de hoofdstad. Met zeven heuvels die uitkijken over de rivier de Tejo, heeft Lissabon een adembenemende ligging en een verbazingwekkend licht dat bezoekers onmiddellijk in de ban houdt. Een stedentrip Lissabon is iets wat je van je lijstje af moet vinken. Lissabon is een rijke bestemming met een combinatie van prachtige oude wijken en levendige delen die het tot een van de spannendste steden van Europa maakt. Zeevruchten, sardientjes en gedroogde gezouten kabeljauw zijn enkele van de traditionele gerechten die je in de restaurants van Lissabon kunt vinden. De prijzen zijn niet gek; Lissabon is zelfs een van de minst dure hoofdsteden van de EU. Ook is je bezoekje niet compleet zonder de pastel de nata’s te proberen!

Albufeira

Twee baaien gescheiden door de zee, inhammen gesneden uit afbrokkelende kliffen, het gouden zand waar toeristen zich op kunnen bakken; het is geen verrassing dat Albufeira hordes toeristen trekt. In de hoogzomer stikt het van de jongeren die op examenreis gaan, maar de rest van het jaar is Albufeira zeer geschikt voor elk type toerist. Een rijke cultuur en een bruisend nachtleven vind je in Albufeira. 

 

Geef een reactie
You May Also Like