Plan jouw volgende relaxdag

Of het nu een lange dag, een lange week of een lange maand is geweest, het is tijd om jezelf eens extra te verwennen. Dit doe je, natuurlijk, door een spa-dagje voor jezelf te organiseren. Heerlijk ontspannen met de geur van aleppo zeep en een wijntje in je hand. Maar hoe organiseer je nu de béste spadag voor jezelf, eentje waarop je helemaal en totaal tot rust komt? 

Persoonlijke verzorging… letterlijk 

Het allerbelangrijkste aan een relaxdagje voor jezelf, of het nu een spa-simulatie of een reguliere rustige zondag is, is dat je doet waar jij het gelukkigst van wordt. De allereerste vraag is dus: hoe ontspan jij het best? Is dat door inderdaad de hele dag in bad te liggen met aleppo zeep, tot je huid helemaal rimpelig is en je zo goed verzorgt bent dat je weer helemaal nieuw aanvoelt? Of is het juist fijn voor je om eventjes te focussen op de verzorging van je lichaam, maar daarna ook vooral weer te concentreren op de verzorging van je koppie? Lekker lezen, schilderen, tekenen, puzzelen, noem maar op. Het is belangrijk dat we met z’n allen onthouden dat ontspanning en het leuk hebben tijdens het ontspannen niet alleen een fijne bijkomstigheid, maar ontzettend noodzakelijk. Bij ontspanning en genot komt namelijk dopamine vrij; een stofje waar je brein van oplaadt voor moeilijkere, zwaardere taken. 

Een spa bij je thuis 

Maar even terug naar die verzorging: om een goede routine op te bouwen voor jezelf, zodat eigenlijk elk bad of douche die je op je relaxdag neemt je weer helemaal oplaadt, is het goed om jezelf te leren kennen. Wat vinden jij én je huid fijn? Iets wat zowel goed voor je is als lekker ruikt is iets als aleppo zeep; in dit soort zeep zit namelijk arganolie, een heerlijk geurige olie die je huid verzacht en versoepelt. Ga hier ook naar op zoek voor je haar en hoofdhuid, maar ook voor bijvoorbeeld je gezicht; al die delen van je lichaam hebben weer andere behoeftes. Het wassen van ons lichaam, zeker met producten die fijn aanvoelen en ruiken, is een ritueel waarbij we onszelf, op dezelfde manier als wanneer we de tijd nemen om een boek te lezen of even op de bank te zitten, de dopamine van ontspanning gunnen. 

 

Gun jezelf dit dus ook wat vaker, en plan jouw volgende relax/spadag nu meteen. Je hebt niks nodig, alleen jezelf, een heerlijke zeep én een wijntje. Misschien een goed boek? Geniet ervan! 

Geef een reactie
You May Also Like